Klik op het agenda punt om meer informatie te verkijgen.
Druk Ctrl- toets in en draai aan het muiswieltje voor grotere tekst weergave.

Agenda

Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken
Lezingenreeks Keramiek
Dinsdag 12 Februari 2019
Lezingenreeks Keramiek: Van scherf tot sculptuur

Op dinsdag 5 en 12 februari organiseert het atelier Keramiek van de Westhoek Academie van Koksijde een lezingenreeks over keramiek en kunst. De lezingen starten om 18u30 en vinden plaats in het kunstgeschiedenislokaal op de tweede verdieping. Inschrijven is niet verplicht. De lezingen worden opengesteld voor alle ateliers van de WAK.

Tijdens de lezingenreeks onderzoeken we waar en wanneer keramiek de werkwijze van schilders en beeldhouwers begon te veranderen. Welke stijlen, stromingen, landen en productiecentra liggen aan deze ommekeer ten grondslag? We vergelijken zowel actuele voorbeelden als de eerste vernieuwingen in de modernistische keramiek. We ontdekken dat keramiek vandaag een volwaardig kunstmedium is geworden. Een grote inspiratiebron voor zowel tekenen, schilderen als sculpturaal en ruimtelijk denken.

De lezingen worden gegeven door Peter Jonnaert, leerkracht kunstgeschiedenis n het DKO. Daarnaast geeft hij met zijn organisatie Kunstkraker overal te lande lezingen en lessenreeksen over kunst.