JoMi Fotografie groep

Secrets To The Nikon Autofocus System: Mirrorless Edition

 1. Voor de Z-camera’s.
  
  Met deze gids van 627 pagina's behoren vage foto's tot het verleden.

  Elk aspect van het systeem komt aan bod, een must-read voor elke Nikon-gebruiker.
  Er zijn, voor de Nikon-gebruikers onder ons, een paar zeer interessante E-books te verkrijgen.
  Deze E-books zijn in het Engels. De verschillende E-books zal ik voorstellen in een paar blog berichten.
  Alle info via e-mail of op de vergaderingen.  De JoMi leden kunnen genieten van interessante prijzen.

Volgende camera’s worden besproken:

Nikon Z9 (firmware 2.1)
Nikon Z6ii and Z7ii (firmware 1.40)
Nikon Z6, Z7 (firmware 3.40)
Nikon Z5 (firmware  1.20)
Nikon Z50 (firmware 2.20)

We hebben het  allemaal eerder meegemaakt   – starend naar onze camera uit de Z-serie, worstelend om precies te beslissen welke AF-instellingen ons zullen helpen de lastige scène die zich in onze zoeker ontvouwt, vast te leggen.
Laten we eerlijk zijn – het autofocussysteem in de spiegelloze camera’s van Nikon is een van de meest complexe AF-systemen ter wereld! Er zijn zoveel instellingen, opties en functies dat het voor iedereen overweldigend is – veel van deze functies zijn volledig nieuw voor systeemcamera’s! Echter, op de juiste manier leren omgaan met alles wat het systeem te bieden heeft, is het verschil tussen consequent haarscherpe beelden en een versleten delete-toets!
Natuurlijk is er het autofocusgedeelte van de handleiding van je camera, maar heb je het bekeken? Het is een grap! De waarheid is dat we het maar over een handvol pagina’s hebben. Dat is nauwelijks genoeg om u op weg te helpen!
In dit E-book zijn er meer dan 600 pagina’s met alles over het AF-systeem in Nikon’s systeemcamera’s uit de Z-serie. Het is veel meer dan alleen een aanvulling op de handleiding, dit is een handleiding die u stap voor stap leert hoe u het systeem echt kunt gebruiken! Elke pagina geeft advies en vertrouwen, zodat u zich helemaal op uw gemak voelt elke keer dat u uw AF-instellingen in het veld aanpast.
We  onderzoeken alles, van de basisprincipes van autofocus tot hoe het AF-systeem in de camera daadwerkelijk werkt.
We bekijken alle verschillende AF-gebiedsmodi (zoals Dynamisch, Breed, Auto, Tracking, Pinpoint, 3D, enz. Laten je nieuwe manieren zien om scherp te stellen waaraan je misschien nog nooit eerder hebt gedacht. Bespreken tips om het meeste uit het AF-systeem te halen, we bespreken elke aangepaste instelling voor autofocus – wat te gebruiken en waarom, we bekijken alle AF-bedieningselementen op je lenzen, we behandelen geweldige scherpsteltips en -technieken , volgtips en de belangrijkste redenen waarom u geen scherpe beelden krijgt!

De waarheid is dat uitrusting slechts een klein deel van de vergelijking is. Verbazingwekkende beelden komen van JOU – de persoon die een paar centimeter achter de zoeker staat.

UPDATE
Nikon Mirrorless AF Book Update
Just updated the book (12/01/2023), Secrets To The Nikon Autofocus System, Mirrorless Edition. This brings the book to version 1.4.0 and is now up to date for the latest firmware on all of the covered cameras (Z9, all Z6/7 Series, Z5, and Z50).