JoMi Fotografie groep

Maar men kent ons niet

Nieuwe locatie
Vele sympathisanten van de JoMi fotografiegroep stelden de vraag waarom wij het lokaal dat we ter beschikking hadden in de Westhoek academie verlaten hebben.

Door een beslissing van de Koksijdse gemeenteraad moesten we op zoek naar een nieuw lokaal.

Om er meer van te begrijpen raad ik U aan om eens de gemeenteraad van 10 oktober 2022 te bekijken. Spoel even door tot 02:35. Vanaf dit punt gaat het erover.

Dit is de URL om de streaming van de gemeenteraad te kunnen bekijken:

https://koksijde.notubiz.be/vergadering/969069

De gemeenteraad , een plaats waar de burger de mogelijkheid heeft tot advies, informatie en beslissing. Als beslissingen eenzijdig genomen worden kent de rest geen plaats meer.
Wie zegt en wie zwijgt?

Ik ga hier geen polemiek over voeren. Onze burgemeester, de burgervader(??)vertelde er wat onwaarheden.

Wil even dit kwijt:

 • Beweren dat ze onze fotogroep niet kennen in deze gemeente:
  We zijn de oudste fotoclub van Koksijde en meer dan 15 jaar actief onder de naam JoMi, hebben jaren in de agenda van
  Tij-dingen gestaan en in het boekwerkje over alle verenigingen van Koksijde.  MAAR MEN KENT ONS NIET.
 • Van zodra we wisten dat we geen toegang meer hadden tot het gebouw schreef ik enkele gemeenteraadsleden aan via e-mail met de vraag wat we konden doen om eventueel een lokaal toegewezen te krijgen. Geen antwoord gekregen wat ik hoogst ongepast vind van beleidsmakers.  MAAR MEN KENT ONS NIET.
 • Hebben al die jaren gebruik gemaakt van het lokaal in de academie. Hebben nooit ofte nimmer problemen gehad met Els, de directrice, of met iemand anders. Enkele leden van de gemeenteraad zijn verschillende keren op bezoek gekomen o.a. om onze fotostudio op te meten.  MAAR MEN KENT ONS NIET.
 • Ze publiceerden enkele  jaren geleden een foto door mij gemaakt in Tij-dingen zonder vermelding van de auteur.
  Bij vraag om dit recht te zetten in een volgende uitgave van Tij-dingen of voor de auteursrechten te betalen ontstond er een hele discussie. Ze weigerden de rechtzetting en de betaling en dreigden om ons uit de academie te zetten. Wordt vervolgd.
  MAAR MEN KENT ONS NIET.
 • Ik kan zo nog een tijdje doorgaan.
 •  Conclusie: het is zeer bedroevend om dit als inwoner van Koksijde mee te maken.
  Vreemd dat wat voor een ander kan voor ons niet mogelijk is.
   MOGELIJKS KEN IK HEN NIET.

10 gedachten over “Maar men kent ons niet”

  1. Michel Geeraert

   Dat de waarheid door iedereen kan gezien worden hoe het eraan toegaat. Bekijk de gemeenteraad en vorm dan je oordeel.
   Met niets zeggende opmerkingen is niemand gediend.

 1. Hoi Michel,
  Laat mij eerst en vooral zeggen dat ik zowel lid ben van de fotoclub Westhoek Veurne als van het ten ziele gegane Coxypics. Denk dat dit laatste u zal plezieren. Ik ken u en Jos al vele jaren. Heb zeer veel van jullie beiden geleerd. Graag was ik lid van jullie groep geworden, dat kan dus niet want ik ben een ‘wedstrijd fotograaf’ zoals jij dat noemt.
  De bewuste gemeenteraad van 10 oktober bekeken. Wat een afgang voor jullie burgervader. Zo gaat men toch niet om met de leden van de gemeenteraad. Een mooiere act kon hij en zijn ‘medeplichtigen’ toch niet opvoeren. En wat een geklungel met zijn microfoon. Proficiat aan Adelheid dat ze toch durfde deze vragen te stellen. Waar zitten of zaten al de andere gemeenteraadsleden? Elkaar steunen moeten ze blijkbaar nog leren.
  En weet dat ze bij beide fotoclubs jullie wel kennen, en zeer goed zelfs.

 2. Beste
  Na het het bekijken van de gemeenteraad van 10 oktober wil ik Mevr. Adelheid Hancke bedanken voor de nodige steun tot het behoud van het gemeentelijk lokaal (WAK).

 3. De burgemeester wenst geen fotoclubs in zijn gemeente, waarom? brengt niets op???
  Zou nochtans een meerwaarde zijn!

 4. Goede dag,
  Ik ben een zogenaamde aangespoelde bejaarde.
  Ik kan meespreken over hoe men de mensen hier behandeld die niet gelijkgezind zijn volgens hun (!) normen. Proficiat met jullie website. Mooie foto’s.

 5. Blijkbaar kent de burgemeester alleen verenigingen die gemeentelijke subsidies aanvragen. Jammer! Maar de jomi-groep kwam wel in het gemeentelijk info-blad tijdingen (dat leest toch elke Koksijdenaar) én maakte minstens 10 jaar gebruik van een gemeentelijk lokaal.
  Deze fotografiegroep heeft nog nooit subsidies aangevraagd. En … wordt daardoor verwaarloosd!

Reacties zijn gesloten.