JoMi Fotografie groep

JoMi is jarig

De vrienden groep is ontstaan toen Jos en ik (Michel) besloten om de fotoclub Veurne te verlaten in 2006.
De JoMi fotografiegroep kreeg pas zijn naam op 19 februari 2009.
Onderstaande foto’s zijn gemaakt in onze eerste geïmproviseerde studio.

De stichters van JoMi

Er waren leden van fotoclub Veurne die vonden dat er niet genoeg aandacht geschonken werd aan het werken met Photoshop en dergelijke programma’s. Er waren ook leden die nooit aan bod kwamen om hun foto’s te laten bespreken! Vandaar het idee om een soort werkgroep op te richten die uitgroeide tot de JoMi fotografiegroep. In 2006 zochten we een lokaal waar we cursussen konden organiseren en ook fotoshoots konden doen. Fotoshoots mochten we doen in de Westhoek academie met dank aan de toenmalige directeur. Later konden we een lokaal gebruiken bij mijn vriend Robbie Vandaele op  “Domein Rietvelde” in Ramskapelle. Op 28 september 2006 konden we hier onze eerste echte fotostudio opzetten.
Onze twee eerste modelletjes waren Sofie en Cindy. Beiden zijn jaren blijven komen om fotoshoots te doen. En velen volgden hen.

Cindy & Sofie

Cursussen gingen door in het voormalige hotel ‘Excelsior’ in St.Idesbald. Na al deze omzwervingen kwam er in de Wak een nieuwe directrice. Het klikte onmiddellijk tussen ons en zo kregen we in het paviljoentje van de WAK een plaats toegewezen.
Fotoshoots mochten we doen waar er maar plaats was in het hoofdgebouw. Door de recente perikelen met de gemeente Koksijde hebben we nu een nieuwe privélocatie gevonden in Wulpen. Jammer genoeg is Jos ons veel te vroeg ontvallen (29/8/2009) en kon hij de vruchten van al zijn inspanningen niet plukken.  Hij was amper 67 jaar.

Met dank aan alle leden, oud-leden en personen die de JoMi fotografiegroep een warm hart toedragen.

Ons eerste logo & huidig logo

We doen wat we graag doen… fotograferen en ons amuseren

1 gedachte over “JoMi is jarig”

  1. Gelukkige verjaardag .
    Heel blij dat jullie deze groep opgericht hebben , we leren iedere vergadering wat bij en vooral het is een aangename fotovriendengroep.

Reacties zijn gesloten.